Welke houtbouwer maakt mijn nieuwe volkstuinhuis?

Nadat ik ondanks vele belletjes geen nieuwe prijsopgave van Horse Stables kreeg, ben ik even gestopt met zoeken. Maar vandaag heb ik weer drie houtbouwers aangeschreven. Ik ben benieuwd!

Dit leg ik ze voor:

Voor mijn volkstuin in Amsterdam zoek ik een huisje dat past bij de nieuwe generatie volkstuinierders in de grote steden. Zelfgekweekt biologisch eten uit de tuin, waar je het ook kunt klaarmaken/inmaken etc. en natuurlijk opeten! Maar het is ook een extra buitenleefruimte, omdat veel mensen het verder met een balkonnetje moeten stellen en in de zomer kun je overnachten op de tuin. Ideaal voor jonge gezinnen in de stad.

Van het aanbod aan standaard blokhutten werd ik niet blij (zie mijn eerdere post) en ik heb de tijd genomen om mijn ideale volkstuinhuisje te ontwerpen met inspiratie uit allerlei hippe boeken, die er blijken te zijn, met Pinterest-beelden en met hulp van een architect. Het wordt een stoer huisje, liefst van gerecycled hout, maar in elk geval milieubewust in materiaal en duurzaam, met (op den duur) veel glas in de voorgevel.

Dit huisje wil ik gefaseerd bouwen: eerst ‘vier muren en een dak’ en dan de komende jaren aanpassingen aan de gevel en binnenin. Zo houd ik het haalbaar voor mezelf in tijdbesteding en geld en kan ik toch binnenkort overnachten op de volkstuin. Voor deze eerste fase zoek ik een producent die zelf in Nederland een zagerij/timmerwerkplaats heeft en huisjes maakt.

Houtskelet
Het huisje moet zijn stevigheid halen uit een ‘houtskelet’, niet uit de muren, omdat ik die wil kunnen veranderen op den duur.

Douglas hout
Ik heb ‘greenlabel’ huisjes gezien, gemaakt van Douglas-hout: Nederlands hout, dat hard genoeg is om onbehandeld te gebruiken. Ik kan het dan laten vergrijzen.

Ik zoek een bedrijf dat deze markt interessant vindt, verantwoord wil bouwen en budgettair mee kan denken.

Verder heb ik een schets gestuurd en deze specificaties:
-huisje van 6 x 5 m met een hoekje eruit  (totaal 28 m2)
-er ligt al een keurige betonnen fundering van 6 x 5 m
-2 zijramen en 2 dakramen
-het gearceerde deel in de zijwand wil ik van glas (in het hoekje (1.50 x 3.25), maar als dat het te duur maakt van doorzichtig golfplaat.
-voorgevel is nog oningevuld op de tekening, maar ik wil rechts tegen de zijwand 2 openslaande schuurdeuren.
-binnen, achterin is de douche/toiletcel: 1.10 x 2.10 m, met aan de linkerzijde een opening, waar een schuifdeur komt.
-inclusief plaatsen/bouwen op locatie.

Wordt vervolgd…